Η Μάγδα Βαρούχα γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1990 λίγο έξω από την Αθήνα. Μεγάλωσε στο Καπανδρίτι και ζει εκεί μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο ΤΕΙ Αθηνών και πήρε πτυχίο στο marketing. 

Στα δεκαπέντε της χρόνια αρχίζει μαθήματα φωνητικής μιας και από πολύ μικρή φαίνεται η «αδυναμία» της στη μουσική.

Το 2010 στο δρόμο της έρχεται ο Αλέξανδρος Χατζής ο οποίος θα την ξεχωρίσει αμέσως και έτσι θα ξεκινήσει μια υπέροχη συνεργασία και φιλία η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Το καλοκαίρι του 2012 θα βρεθεί στην ίδια σκηνή και με τον Κώστα Χατζή στα πλαίσια μια σειράς συναυλιών, και με τον τρόπο αυτόν, για τη Μάγδα, αρχίζουν όλα. Η μουσική γίνεται ζωή της και η ζωή, μουσική.

Στην δισκογραφία μπήκε επίσημα, κυκλοφορώντας το πρώτο της single, με τίτλο «Όνειρα», σε στίχους και μουσική του Άρη Κλεισούρα.
Έκτοτε έχουν ακολουθήσει ενδιαφέρουσες προσωπικές δουλειές, αλλά και συνεργασίες.
Μερικές από αυτές είναι, το «Άρωμα Ξένων» σε στίχους δικούς της και μουσική Άρη Κλεισούρα. Το «Nά ‘ξερα που κοιμάσαι», συμμετοχή στο δίσκο της παραδοσιακότροπης μουσικής ομάδας Έτερον Ημιση.
Συμμετείχε επίσης στο album "Αρετή" που υπογράφει ο Παντελής Κυραμαργιός, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Πόσες Εικόνες».

Το 2018 Πλέον κυκλοφορεί από τη Minos Emi, το τραγούδι «Ξέρω μια χώρα», σε στίχους του Σταύρου Σταύρου και μουσική του Σταύρου Σιόλα.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές από τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές σε Αθήνα και σε επαρχία και σημειώνει ιδιαίτερες και πολύ σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής και όχι μόνο όπως αυτή με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τη Μελίνα Κανά όπου πραγματοποίησε το opening act της βραδιάς. Καθώς επίσης και με τη Ματούλα Ζαμάνη τόσο στο Σταυρό του Νότου όσο και σε συναυλία της στο Βεάκειο .

Σημαντικός σταθμός , είναι η παράσταση με τίτλο “Όνειρα”, στο Passport. Η Μάγδα επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο να παρουσιάσει δικά της κομμάτια, μπλεγμένα περίτεχνα με αγαπημένες της επιρροές, σε μια παράσταση που άφησε τις καλύτερες και πιο ζεστές εντυπώσεις. Στη σκηνή και στις ενορχηστρώσεις, τη συνόδεψε η νεοσύστατη μπάντα «Αυλή των θαυμάτων» και τα άτομα στη σκηνή έφτασαν τα δέκα!

Φέτος παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα  (που ήδη εντυπωσίασε στο Σταυρό του Νότου Club στην Αθήνα) με κομμάτια έντεχνα, ροκ και κάποια που βασίζονται στις πιο παραδοσιακές επιρροές της, εναλλακτικά διασκευασμένα, με τη νέα της μπάντα που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς που πλαισιώνουν χρόνια μεγάλους καλλιτέχνες.


Στις 28 Απριλίου κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκο με τίτλο «28 και κάτι» από το OgdooMusicGroup. Ένα αντισυμβατικό album που ηχητικά συνδέει τα αγαπημένα της ακούσματα με την προσωπική της αισθητική αντίληψη, όπως αντικατοπτρίζεται στα λόγια και τις μελωδίες που αποτυπώνονται ανάγλυφα στο «28 και κάτι».

 

Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Άρης Κλεισούρας δημιουργεί τέσσερα τραγούδια του album και προσθέτει τη δική του ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική ματιά στο τελικό αποτέλεσμα.


Στο δίσκο συμμετέχει ο αγαπημένος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος σε ένα εξαιρετικό, τρυφερό τραγούδι της Μάγδας, με τίτλο «Δε θα γεράσουμε μαζί» που τραγουδά ντουέτο με τη νέα τραγουδοποιό.


Αναπόσπαστο στοιχείο της καλλιτεχνικής  αρτιότητας του δίσκου είναι οι ενορχηστρώσεις που έχουν επιμεληθεί, δίνοντας το στίγμα τους, τρείς ξεχωριστοί μουσικοί , ο Αλέξανδρος Κούρος , ο Σταύρος Ρουμελιώτης και ο Κώστας Μιχαλός.


Η Μάγδα Βαρούχα Είναι μια πολυσύνθετη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, με πλούσια δημιουργική φλέβα , με ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα και περίτεχνα φωνητικά  γυρίσματα που αντλεί από το παραδοσιακό τραγούδι, δίνοντας τον προσωπικό της τόνο σε ότι ερμηνεύει.
 

Arist - Music

/ Magda Varoucha

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon